Dit zijn wij:

Eder, Bilal, Amina, Mariana, Gaëtan, Raf, Jerko, Selena, Jana, Mohammed, Viktor, Oscar, Yari, Fiebe, Asia, Quinten, Julien, Elias, Lien, Justine, Jeason, Solena, Maika, Jordane & juf Freya

dinsdag 16 november 2010

Soldaat op bezoek

Vandaag kregen we bezoek van een echte soldaat. Hij vertelde over de landmacht, de luchtmacht en de zeemacht en over zijn eigen ervaringen in het Belgische leger. Wisten jullie dat de artillerie over de hoofden aan zakdoekschieten doet? En dat het Belgische leger hier zeer goed in is?
Onze soldaat vertelde over zijn missie in Afghanistan en legde uit dat de gevaarlijkste bom niet de atoombom is, maar de clusterbom. We leerden over wat je meeneemt als je onverwacht op missie vertrekt (wapens en medicijnen behoren zeker NIET tot dit lijstje) en mochten nadien even aan den lijve voelen hoe het is om soldaat te zijn.

 leren marcheren



 we salueren

 dril 



Prijsuitreiking gedichten

Prijsuitreiking gedichten

De uitdaging die Raf Missorten de kinderen bij zijn bezoek gaf (zelf gedichten maken en afgeven), kende vandaag zijn einde. Een aantal kinderen uit de klas gingen de uitdaging aan en brachten enkele prachtige werkjes binnen. Ook de andere klassen namen deel. Alle binnen gebrachte gedichten werden gebundeld en hieruit werden een aantal gekozen. Onze klas viel ook in de prijzen.
Jana en Amina kregen met hun gedicht "Vakkensoep" een gedichtenbundel van Raf Missorten himself.
Dikke proficiat dames, jullie hebben dat prima gedaan!

donderdag 4 november 2010

Halloween + Bib

De laatste schooldag voor de herfstvakantie was een drukke dag. Veel van de kinderen kwamen verkleed naar school. Er waren een paar zeer geslaagde heksen, monsters en griezels bij! 

 
Met onze gepersonaliseerde zak trokken we in de namiddag naar de bibliotheek van Halle.