Dit zijn wij:

Eder, Bilal, Amina, Mariana, Gaëtan, Raf, Jerko, Selena, Jana, Mohammed, Viktor, Oscar, Yari, Fiebe, Asia, Quinten, Julien, Elias, Lien, Justine, Jeason, Solena, Maika, Jordane & juf Freya

dinsdag 24 mei 2011

Do Van Ranst

We wonnen de schrijfwedstrijd van de bibliotheek van Halle en vorige donderdag (19/5) kregen we bezoek van de auteur Do Van Ranst.  
 





 Op het einde werden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt. Per klas werd er iemand of een groepje uitgekozen. In onze klas waren dat Oscar, Viktor en Quinten. Zij kregen het boek "Kapitein Wibbo" van Do Van Ranst.


zondag 22 mei 2011

bezoek aan de Munt en Brussel

Op donderdag 12 mei trokken we met alle vierdes naar Brussel en het werd een heel boeiende en leuke dag!





Na de treinrit, hadden we even pauze aan de Grasmarkt bij het standbeeld van Don Quichotte.


We trokken naar de Muntschouwburg waar we een zeer leerrijke rondleiding kregen. Onze gids las het verhaal van Mimi voor. Dit verhaal is gebaseerd op La Bohème.
In de schouwburg zelf zaten we op zitplaatsen waarvan de kostprijs wel 100 euro kan zijn.



 We zagen het prachtige plafond en hoe een decor opgebouwd wordt.

 We brachten een bezoekje een de koninklijke loge en als je goed kijkt, zie je de andere klassen op de balkons zitten.

 We leerden hoe een achtergrond uitvergroot wordt en konden dit ter plaatse uitproberen. Het aantal vierkantjes werd snel geteld, want leerden we net niet over de oppervlakte? Ook gelijkvormigheid werd meteen naar voor gebracht of hoe wiskunde ook in ons dagelijks leven geïntegreerd wordt :-D
Iedereen kreeg een vierkante tegel, potlood en een te vergroten stuk en ging ijverig aan het werk. 




  Nadien werden de tegels samen gelegd en kregen we het (geslaagde) resultaat te zien!

Het verhaal over Mimi werd beëindigd en we leerden een kort liedje 'Parpignol' van het kinderkoor uit La Bohème van Puccini.

Als kers op de taart zong onze gids een klein stukje uit een andere opera.

Na de rondleiding keerden we terug naar de Grasmarkt om daar onze lunch te verorberen.
Onderweg stapten we door de Rue des Bouchers en zagen we Jeanneke Pis.


We bezochten de Grote Markt en deden een wens om dan op zoek te gaan naar Manneke Pis. In dat straatje kreeg wie wou de kans om enkele winkeltjes te bezoeken.









donderdag 12 mei 2011

Techniek

Het is alweer even geleden en we hebben alweer heel wat gedaan. De moederdagcadeautjes namen wat tijd in beslag en we hopen dat de mama's tevreden waren!
Afgelopen maandag leerden we in een les techniek dat de elektrische mixer het handigste instrument is om eiwit op te kloppen, maar dat het met een vork of klopper ook wel lukt. We leerden ook dat chocolademousse niet op 1 2 3 kan gemaakt worden... Als de gesmolten chocolade nog te warm is en je deze te snel bij het eiwit voegt, dan mislukt de chocolademousse! Enkele uren in de koelkast kon het geheel niet meer redden, maar de smaak bleek wel nog tip top in orde. Wie wilde mocht proeven. En gesmuld werd er! :-D
Helaas was deze juf alweer te druk bezig en vergat ze foto's te nemen van onze bevindingen :-P